Skincare
Ontdek jou perfecte Skincare
Toners, serums, essences . . . ampullen, crèmes, gelcrèmes . . . lotions, maskers ... Het valt niet te ontkennen dat de huidverzorgingsindustrie eigenlijk 1 gote puinhoop is. Maar wat betekent het nu allemaal echt?! En hoe begin je überhaupt met shoppen voor wat je echt nodig heb?!
Ik voel jou , dus laten we deze vragen stuk voor stuk ontleden.
Maar voor we verder gaan nodig ik je eerst uit om mijn GRATIS E-book te downloaden waarin je nog veel meer tips en tricks zal leren .
Laten we nu vol enthousiasme van start gaan met onze zoektocht naar jou perfecte skincare:
Ontdek jou perfecte skincare:
De Basis
Alle in de huidverzorging begint met de lagen van je huid. Je kan de huid vergelijken met een ui.
De belangrijkste laag van de huid is de Epidermis want dat is waar de meeste huidverzorgingsproducten aan het werk gaan. Samen met de Lipid Matrix houdt deze de slechteriken (verontreinigende stoffen, ziekteverwekkers) buiten en de goede (water!) binnen. Dit is de reden waarom je al dat gepraat over "barrièrefuncties" hoort - het helpt voorkomen dat water uit de huid verdampt, waardoor een droge huid ontstaat.
Een term die je vast en zeker al hebt zie voorbijkomen is Hyaluronzuur. Dit populaire huidverzorgingsingrediënt is eigenlijk van nature te vinden in je huid als structurele ondersteuning en watergrijper.
Je huid heeft ook een licht zure pH die fungeert als een geweldig afweersysteem en de kleine microben beïnvloedt die op het huidoppervlak leven. Er zijn theorieën die een verhoogde pH van de huid koppelen aan irritatie en zelfs acne.
Hoewel de meeste werking van huidverzorging gebeurt in de opperhuid, speelt de dermis nog steeds een belangrijke rol. In feite is het de huidlaag, met alle belangrijke "structuur" -componenten, die visuele kenmerken bepaalt, zoals soepelheid, verslapping en zelfs rimpelvorming. Veel anti-aging ingrediënten worden getest op cellen in de dermis.
Ontdek jou perfecte skincare:
De Huidtypes
Maar eerst een heel belangrijke vraag: Welk huidtype heb je?
Droge huid (wetenschappelijke term: xerosis)
Denk aan strakheid, schilfering, ruwheid, jeuk en een algeheel gebrek aan buigzaamheid. Simpelweg omdat er een gebrek aan vocht in je huid is. In wetenschappelijke termen gebeurt dit wanneer er een verstoring is van de vetlipidenmatrix in het stratum corneum oftewel de hoornlaag, waardoor water sneller dan normaal uit je huid verdampt.
De huid kan dikker worden (en niet op een goede, mollige, collageenrijke manier) omdat het proces van het afstoten van dode huidcellen vertraagt. Dit leidt tot ongewenste, ruwe, ongelijke textuur en doffe uitstraling. Helaas heeft de huid de neiging om droger en droger te worden naarmate je ouder wordt. Maar niet te vrezen! Er bestaan echt wel goede moisturizers die dit probleem kunnen aanpakken.
Belangrijkste kenmerken:
De huid voelt strak, droog en schilferig aan, heeft een ruwe textuur en kan zelfs jeuken.
Pluspunten: Minimale acne en mee-eters
Nadelen: Schilferigheid, ongelijke textuur, fijne lijntjes en rimpels. Deze problemen worden vaak verergerd door verschillende factoren: het klimaat waarin u leeft, vliegtuigritten met bijna nul vocht, seizoensveranderingen en veroudering!
Normale huid
Er is gelukkig een subgroep van jullie die een huid heeft die prima lijkt: normaal, gezond en gehydrateerd. De huid is veerkrachtig, de huidskleur is helder en de huid is niet schilferig of vettig, omdat die felbegeerde waterconcentratie optimaal is in de hoornlaag. Lucky you - ga zo door! Dat betekent niet dat je hier en daar geen ongewenste huidveranderingen zult ervaren wanneer het leven nieuwe uitdagingen op je pad brengt. Maar je hebt al een fantastische start!
Vette huid (wetenschappelijke term: seborrhea)
Dit huidtype wordt vooral gekenmerkt door overmatige talg- of olieproductie als gevolg van vergrote talgklieren. Talg wordt geproduceerd door de talgklieren die verbonden zijn met je haarzakjes. Dit is de reden waarom acne vaak wordt gekoppeld aan vette huidtypes.
Overtollige talgproductie kan je misschien een beetje vies vinden, maar eigenlijk speelt talg een belangrijke rol in de algehele gezondheid en immuniteit van de huid. Via talg is de huid in staat om vetoplosbare antioxidanten te produceren en te zorgen voor een antimicrobiële laag. Een andere misvatting is dat je bij een vette huid dat je geen moisturizers hoeft te gebruiken. Hoewel het waar is dat talg indirect voor hydratatie kan zorgen, zijn talgproductie en huidhydratatie eigenlijk onafhankelijk van elkaar.
Dat komt omdat talgproductie niet de lipidenmatrix omvat, wat waterverdamping voorkomt, het gaat om de talgklieren in de haarfollikel. Meer talgproductie correleert dus niet helemaal met een hoger vermogen om water in de huid vast te houden. Een vette huid kan dus nog steeds uitgedroogd zijn.
Belangrijkste kenmerken :
Overtollig talg, acne, mee-eters, grote poriën, glanzende huid tegen het einde van de middag en een algemeen gevoel dat je je gezicht te vaak wilt wassen.
Pluspunten: Omdat de huid de neiging heeft om beter gehydrateerd te zijn, hebben mensen met een vette huid vaak minder last van fijne lijntjes en rimpels.
Nadelen: Je bent je bewust van hoe glanzend je eruit ziet en het vinden van producten vergt wat moeite.
Een goede skincare ligt trouwens altijd aan de basis voor een goede make-up ! Hiervoor heb ik ook nog eens een heel leukk E-book waarin ik je 7 GRATIS tips vertel. Downloaden kan hieronder door even je naam en e-mail door te sturen ...
Beautique4Everyone
7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP zonder uren voor de spiegel te staan !
Vul hieronder even je naam en e-mail in, je krijgt je download direct via de mail:
Ontdek jou perfecte skincare:
Speciale Huidtypes
Gevoelige huid :
De gevoelige huid wordt tot op de dag van vandaag niet altijd goed begrepen. Het is moeilijk voor professionals om deze te diagnosticeren en te behandelen, omdat het in veel gevallen moeilijk is om de oorzaak vast te stellen. U kunt te maken hebben met een echte huidallergie, irritatie veroorzaakt door producten of een unieke ontwikkeling in de loop van de tijd als gevolg van veranderingen in gezondheid, levensstijl en omgeving. Ieders huidtriggers zijn uniek waardoor een gevoelige huid dus moeilijk te ontdekken is. Er zijn producten die beweren "geformuleerd zonder huidsensibilisatoren", maar de realiteit is dat alles, vooral bij een voldoende hoge concentratie, sensibiliserend kan zijn. Het kan een hele weg zijn om de eigenaardigheden en gevoeligheidstriggers van je huid op te sporen en zo je geschikte skincareroutine te vinden .
Gecombineerde huid:
Bij een gecombineerde huid heb je het gevoel dat je huid zowel vette als droge plekken heeft en gewoon niet weet wat het wil. Om eerlijk te zijn, dat is eigenlijk hoe de huid is. De term T-zone werd bedacht voor het gebied met meer talgklieren dan het wangen-en-kingebied. Het is dan ook de T-zone die bij gecombineerde huid over het algemeen vetter is dan de U-zone. Het is eigenlijk het meest uitdagende huidtype als het gaat om hydratatie en vereist meestal meer micro-beheer, met verschillende producten voor specifieke huidgebieden.
Belangrijkste kenmerken:
Je hebt zowel droge plekken als een olieachtige T-zone.
Pluspunten: Je leert het volledige assortiment huidproducten kennen waardoor je dus eigenlijk een echt huidgoeroe zal worden.
Nadelen : Het is echt heel moeilijk om een kant en klare oplossing te vinden die voldoet aan zowel je droge als vette huidbehoeften.
Eczeem, psoriasis en rosacea
Over dit huidtypes ga ik niet zo heel erg in detail gaan, omdat deze echt moeten worden gediagnosticeerd en behandeld door een gekwalificeerde dermatoloog. In een notendop zijn dit veel voorkomende huidaandoeningen die worden gekenmerkt door een storing in de hoornlaag, waardoor het voor allergenen van buitenaf een stuk gemakkelijker wordt om in uw huid te komen en irritatie te veroorzaken.
Wie te kampen heeft met 1 van deze aandoeningen heeft een hogere pH-waarde dan iemand met een normale huid. Daarom wordt ook aangeraden om de pH van uw reinigingsmiddel, shampoo en bodywash te controleren. Maar het beste blijft nog altijd om, bij 1 van deze aandoeningen, een skincareroutine op te bouwen onder begeleiding van een dermatoloog.
Ontdek jou perfecte skincare:
Raak wegwijs in het productlandschap
Van alles wat je hoort serums, ampullen, micellaire wateren, cosmetische wateren, apparaten en meer, kan dit allemaal verdeeld worden in 4 eenvoudig categorieën op basis van hun functies:
Reinigen
Elke routine moet beginnen met een goede cleanser om dagelijks vuil te verwijderen en je routine met een schone lei te beginnen. Het kan ook worden beschouwd als een leeftijdspreventiestap, omdat opgehoopt vuil van de dag een impact kan hebben op de huid, irritatie kan veroorzaken en vrije radicalen kan genereren die vroegtijdige veroudering kunnen verergeren. Dus een cleanser is echt niet zo basic als het op het eerste zicht lijkt!
Hydrateren
De belangrijkste taak van de huid is om te dienen als barrière - je beschermen tegen de elementen terwijl je hydratatie binnenhoudt. Deze barrièrefunctie komt echter in het gedrang wanneer er geen goede hydratatie is. En dan komen de moisturizers op de proppen! Een goede moisturizer zorgt voor de broodnodige dosis hydratatie en versterkt je barrièrefunctie. Er is dan ook een heel breed scala aan producten binnen deze categorie: serums, essences, crèmes, ampullen en gelcrèmes zijn allemaal ontworpen om je huid gehydrateerd te houden. Deze enorme verscheidenheid maakt het vinden van die perfecte moisturizer dan ook een hele uitdaging!
SPF
De zon is de belangrijkste externe factor die vroegtijdige veroudering veroorzaakt, dus deze categorie is extra belangrijk. Zonnebrandmiddelen zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de huid tegen schade door de zon - en, nog enger, huidkanker. Zonneschade kan rimpels, pigmentatie, verslapping, textuurveranderingen en een hele reeks andere problemen veroorzaken die deel uitmaken van vroegtijdige veroudering. Hier moeten dus niet meer woorden aan vuilgemaakt worden denk ik toch ? Nu hoef je ook niet specifiek een apparte zonnecreme te gebruiken om je te beschermen tegen de dagelijkse zon. Hiervoor bevatten de meeste dagcrèmes reeds een SPF ... Dus heb je moisturizer en spf in 1. Enkel wanneer je echt gaat zonnebaden is het sterk aanbevolen om nog eens extra te smeren tegen de zon!
Behandelingen
Als je nog een stapje verder wil gaan dan de basis, dan kan je nog extra aan de slag met actieve ingrediënten of stoffen. Deze zijn meestal ook iets prijziger omdat ze in mooie verpakking komen en in principe de Fontein van de eeuwige Jeugd beloven. Behandelingen bevatten ingrediënten die zich richten op het corrigeren van huidproblemen zoals fijne lijntjes en rimpels, toon, textuur en pigmentatie.
Als je de drie basispijlers van reinigen, hydrateren en je huid beschermen tegen de zon toepast, heb je al een hele mooie basisroutine. Maar actieve stoffen zorgen dan nog eens voor een zeer nuttige verbetering van de huidverzorgingsroutine.
Je hebt zeker en vast al gehoord van serums die aangeprezen worden als de ''heilige graal' onder de huidverzorging. Maar let op ... Actieve ingrediënten kunnen ook verwarrend zijn, omdat ze meerdere voordelen kunnen hebben, in allerlei productformaten verkrijgbaar zijn en vaak wat experimenteren vereisen zodat je je eigen regime en optimale concentratie kunt bepalen.
Ontdek jou perfecte skincare:
10 regeltjes voor je huidverzorgingsroutine
Een mooie huid begint eigenlijk bij 10 regeltjes die de bouwstenen vormen van elke effectieve huidverzorgingsroutine. Ik leg ze graag even uit:
1) Routine opbouwen begint met ingrediënten.
Elke huid heeft zijn unieke eigenaardigheden. Vertrouwd raken met ingrediëntenlijsten is dan ook uw eerste stap om erachter te komen wat voor u werkt en wat niet.
2) Consistentie, consistentie en nog eens consistentie!
Huidverzorging is als een marathon, geen sprint. Consistent goede gewoonten aanhouden zal op lange termijn echt wel het verschil maken.
3) Overdaad is niet nodig.
Een ingewikkeld twaalfstappenritueel hoeft niet speciaal effectiever te zijn dan een minimale routine. Het hangt allemaal af van de producten, hoeveel je nodig hebt, consistentie en je eigen huidbehoeften.
4) Every good thing needs time
Beloften van dramatische verbeteringen van de ene op de andere dag zijn erg verleidelijk. Maar echte, zichtbare resultaten vergen echter geduld en tijd. Je mag rekenen op minstens 4 weken voor de eerste zichtbare tekenen van huidverbetering optreden. Voor huidproblemen zoals diepe rimpels of hyperpigmentatie kan het zelfs tot twaalf weken duren voordat er significante resultaten worden geboekt.
5 ) Concentratie is de sleutel.
Zoek bij het evalueren van een product naar het percentage actieve ingrediënten. Als de concentratie te laag is, zal het product gewoon niets doen. Als de concentratie te hoog is, loop je het risico op irritatie.
6) Teveel is nooit goed
Het is voor velen verleidelijk om een skincareroutine te hebben die tien actieve ingrediënten stapelt in de hoop de voordelen van allemaal te krijgen. Helaas pindakaas... Het toevoegen van te veel actieven nodigt alleen maar uit tot meer potentieel voor irritatie.
7) Less is more bij gevoelige huid.
Bij een gevoelige huid telt hoe eenvoudiger je routine hoe meer controle je hebt ! Less is more... Je hoeft echt geen tienstappenprogramma te hebben want dit bevat slechts tien potentiële bronnen van irritatie, en ze tellen allemaal op! Als je een gevoelige huid hebt, onthoud dan dat hoe eenvoudiger je routine is, hoe meer controle je hebt.
8) Pain is a losing game
Soms kan een pijnlijke behandeling nuttig zijn, maar het is een zeldzame uitzondering en mag alleen worden toegediend door een betrouwbare, erkende dermatoloog of schoonheidsspecialiste. Je thuisroutine mag nooit meer dan lichte steken veroorzaken. Roodheid, jeuk en verbranding zijn tekenen dat uw producten niet werken en dat dit gewoon om oude irritatie gaat.
9) Doe de Patch-test
Zelfs als je geen bijzonder gevoelige huid hebt is het nooit een slecht idee om een nieuw product even onopvallend, zoals je onderarm, te testen voor je het op je gezicht smeert! Je weet nooit wat een reactie kan veroorzaken.
10) Huidverzorging is persoonlijk.
Misschien wel DE belangrijkste regel als het over skincare gaat . Wat voor je vriend werkt, werkt misschien niet voor jou, en vice versa. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom huidverzorging zo verwarrend is. Sommige producten die voor de meeste mensen geweldig werken, kunnen voor sommigen nog steeds gevoeligheid en irritatie veroorzaken. Wees niet te snel om iets weg te gooien alleen omdat een vriend het haatte. Aan de andere kant, blijf niet iets irritants proberen omdat je hebt gehoord dat het een internetcultusfavoriet is. Luister naar je huid!
"Ik help je stralen met Make-up zonder uren voor de spiegel te staan!"
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met anderen die dit nodig hebben. Laat met even weten met welke tips jij aan de slag gaat !
Heb jij een vraag?
Contacteer me! Ik nodig je uit om me te volgen op FACEBOOK : Beautique4everyone
Onze blogs automatisch in je mailbox ?
Registreer dan hier : Aanmelding Blogs
Wil je aan de hand van deze blog inspiratie op doen ?
Breng zeker een bezoekje aan onze webshop: www.beautique4everyone.be
Heb jij al mijn gratis weggever gedownload?
Zodat je aan de slag kan met nog extra tips? Zodat jij anderen kan omver blazen wanneer ze gaan zien hoe stralend jij door het leven gaat?
Download hier mijn 7 GRATIS TIPS OM TE STRALEN MET MAKE-UP!
Vind ons terug op :
Website: www.beautique4everyone.com
Shop@ www.beautique4everyone.be
FB: www.bit.ly/Beautique4Everyone
Insta: www.instagram.com/Missbeautique4everyone
Youtube: Beautique4Everyone